Author Archives: admin

  • -

VEŽBA U MOKROJ GORI

Category : Aktuelno

30. avgust 2019. Pripadnici Operativne jedinice DVD Bajna Bašta, učestvovali su u Mokroj Gori kao članovi tima Civilne Zaštite na vežbi „Odgovor na vanredni događaj – bujična poplava“.


Javoru zahvalnica za Dan opštine

Category : Aktuelno

Povodom Dana opštine Bajina Bašta pripadniku naše operativne jedinice Milisavu Mijatoviću – Javoru dodeljena je zahvalnica za požrtvovanost i učešće u brojnim akcijama spasavanja ljudi i imovine.


Đurđevdan 2019

Category : Aktuelno

Skromnije nego prethodnih godina, u prostorijama našeg vatrogasnog drušva proslavili smo Svetog Đorđa, našu krsnu slavu.


  • -

NOVEMBARSKA POKAZNA VEŽBA

U četvrtak 15.11.2018. godine pripadnici VSJ Bajina Bašta izveli su Javno-pokaznu vežbu na plinskoj stanici BOMIS GAS. Na vežbi je učestvovalo 9 vatrogasaca spasilaca sa 3 vatrogasna vozila.


  • -

Izvlačenje nastradalog lica sa nepristupačnog terena

Category : Aktuelno

Članovi OVJ DVD Bajna Bašta, zajedno sa pripadnicima VSJ B.Bašta i Užica, učestvovali su na intervenciji: Izvlačenje nastradalog lica sa nepristupačnog terena – litice oko 200m (na putu Perućac-Mitrovac).


Javno pokazna vežba u Predškolskoj Ustanovi „NEVEN“

Pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice, zajedno sa članovima OVJ DVD B.Bašta izveli su Javno pokaznu vežbu u Predškolskoj Ustanovi „NEVEN“: Gašenje požara i evakuacija dece i zaposlenih u ustanovi.
Učestvovalo je 25 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila. Broj evakuisane dece je 215.

Pogledajte video sa vežbe:


  • -

Spašeni kineski državljani

Pripadnici VSO B.Bašta i jedan član DVD-a B.Bašta , u popodnevnim satima na području MZ Ovčinja, izvršili su pretragu terena za nestalim kineskim državljanima.

Pravovremenom akcijom lica pronađena i evakuisana do glavne magistrale.


VREDNA DONACIJA NAŠEM DRUŠTVU

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bajna Bašta, dobilo je vrednu donaciju od škotske organizacije BLYTHSWOOD CARE, kombinovano vatrogasno vozilo marke Skanija (za gašenje požara i tehničke intervencije) sa pratećom opremom.

Takođe, operativna jedinica DVD, dobila je komplet zaštitnu opremu (zaštitna odela,šlemove,čizme,zaštitne rukavice), kao i izolacione aparate za zaštitu disajnih organa.

U sklopu donacije,održana je i obuka u trajanju od pet dana-gašenje požara i reagovanje na tehničkim intervencijama u saobraćaju.

Veliku zahvalnost dugujemo našoj braći-vatrogascima iz Škotske, na čelu sa šefom tima Garijem….


  • -

Vežba

Javno-pokazna vežba VSO Bajina Bašta i DVD Bajna Bašta u firmi „Mikro Tri“ d.o.o.

 


  • -

Javno-pokazna vežba

Javno-pokazna vežba na objektu D.O.O. „BB Klekovača“ Bajina Bašta.
20.oktobar 2016.godine