Category Archives: Актуелно

  • -

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА НАШЕМ ДРУШТВУ

Добровољно ватрогасно друштво Бајна Башта, добило је вредну донацију од шкотске организације BLYTHSWOOD CARE, комбиновано ватрогасно возило марке Сканија (за гашење пожара и техничке интервенције) са пратећом опремом.

Такође, оперативна јединица ДВД, добила је комплет заштитну опрему (заштитна одела,шлемове,чизме,заштитне рукавице), као и изолационе апарате за заштиту дисајних органа.

У склопу донације,одржана је и обука у трајању од пет дана-гашење пожара и реаговање на техничким интервенцијама у саобраћају.

Велику захвалност дугујемо нашој браћи-ватрогасцима из Шкотске, на челу са шефом тима Гаријем….


  • -

Вежба

Јавно-показна вежба ВСО Бајина Башта и ДВД Бајна Башта у фирми „Микро Три“ д.о.о.

 


  • -

Јавно-показна вежба

Јавно-показна вежба на објекту Д.О.О. „ББ Клековача“ Бајина Башта.
20.октобар 2016.године

 


  • -

Едукација деце

Category : Актуелно

У оквиру „Дечије недеље“ припадници Ватрогасно спасилачке јединице Бајина Башта оджали су едукацију деци основне школе у Пилици.


  • -

Скупштина општине Бајина Башта доделила је Захвалницу нашем ДВД-у

Category : Актуелно

Поводом Дана Општине Скупштина општине Бајина Башта доделила је Захвалницу нашем Добровољном ватрогасном друштву за допринос и помоћ у превазилажењу последица елементарних непогода на подручју наше општине.

dvd-bajinabasta-zahvalnica


  • -

Повећан број шумских пожара у априлу

Category : Актуелно

dbd-bajna-basta-2016-11У протеклом периоду Ватрогасно спасилачка јединица Бајина Башта је имала повећан број интервенција на којима је учествовала и Оперативна јединица Добровољног ватрогасног друштва Бајна Башта.

ДВД Бајна Башта апелује на грађане да не пале ватру на отвореном простору.


  • -

Одржана Изборна Скупштина Окружног ватрогасног савеза

Category : Актуелно

Дана 23.децембра 2015. године у Ужицу одржана је Изборна Скупштина Ватрогасног савеза Златиборског округа у сазиву 2015-2019. године.

Делегацију ДВД Бајна Башта на Скупштини заступали су Недељко Ракић – виши ватрогасни официр прве класе и ватрогасци прве класе Предраг Лукић и Бобан Токмачић.

Њима је потврђен четворогодишњи мандат у Скупштини, а Недељко Ракић је изабран за члана Управног одбора.


  • -

Јавно-показна вежба 8.октобар 2015

Ватрогасно-спасилачка јединица Бајина Башта заједно са члановима оперативне јединице ДВД Бајна Башта, и са ПС Б. Башта извела је 8.октобра 2015.године јавно показну вежбу, на објекту Основне школе Рајак Павићевић. Гашење пожара и евакуација ученика и наставног особља.

Више фотографија можете погледати на нашој ФБ страни


  • -

Спашена два члана параглајдинг клуба ЈАТ Београд

У ноћи између недеље и понедељка 14/15.12.2014. припадници ВСЈ Бајина Башта са двачлана ОВЈ ДВД Б . Башта извршили евакуацију и спашавање два члана параглајдинг клуба ЈАТ Београд , са веома неприступачног терена Гвоздачких стена.

dvd-bajnabasta-1

 


  • -

Дечија недеља

У оквиру „Дечије недеље“ у посети Ватрогасно спасилачкој јединици Бајина Башта били су ученици првог разреда основне школе „Рајак Павићевић“.
9. октобар 2014. године.