Category Archives: Актуелно

  • -

НОВЕМБАРСКА ПОКАЗНА ВЕЖБА

У четвртак 15.11.2018. године припадници ВСЈ Бајина Башта извели су Јавно-показну вежбу на плинској станици БОМИС ГАС. На вежби је учествовало 9 ватрогасаца спасилаца са 3 ватрогасна возила.


  • -

Извлачење настрадалог лица са неприступачног терена

Category : Актуелно

Чланови ОВЈ ДВД Бајна Башта, заједно са припадницима ВСЈ Б.Башта и Ужица, учествовали су на интервенцији: Извлачење настрадалог лица са неприступачног терена – литице око 200м (на путу Перућац-Митровац).


  • -

Јавно показнa вежба у Предшколској Установи „НЕВЕН“

Припадници Ватрогасно спасилачке јединице, заједно са члановима ОВЈ ДВД Б.Башта извели су Јавно показну вежбу у Предшколској Установи „НЕВЕН“: Гашење пожара и евакуација деце и запослених у установи.
Учествовало је 25 ватрогасаца са 5 ватрогасних возила. Број евакуисане деце је 215.

Погледајте видео са вежбе:


  • -

Спашени кинески држављани

Припадници ВСО Б.Башта и један члан ДВД-а Б.Башта , у поподневним сатима на подручју МЗ Овчиња, извршили су претрагу терена за несталим кинеским држављанима.

Правовременом акцијом лица пронађена и евакуисана до главне магистрале.


  • -

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА НАШЕМ ДРУШТВУ

Добровољно ватрогасно друштво Бајна Башта, добило је вредну донацију од шкотске организације BLYTHSWOOD CARE, комбиновано ватрогасно возило марке Сканија (за гашење пожара и техничке интервенције) са пратећом опремом.

Такође, оперативна јединица ДВД, добила је комплет заштитну опрему (заштитна одела,шлемове,чизме,заштитне рукавице), као и изолационе апарате за заштиту дисајних органа.

У склопу донације,одржана је и обука у трајању од пет дана-гашење пожара и реаговање на техничким интервенцијама у саобраћају.

Велику захвалност дугујемо нашој браћи-ватрогасцима из Шкотске, на челу са шефом тима Гаријем….


  • -

Вежба

Јавно-показна вежба ВСО Бајина Башта и ДВД Бајна Башта у фирми „Микро Три“ д.о.о.

 


  • -

Јавно-показна вежба

Јавно-показна вежба на објекту Д.О.О. „ББ Клековача“ Бајина Башта.
20.октобар 2016.године

 


  • -

Едукација деце

Category : Актуелно

У оквиру „Дечије недеље“ припадници Ватрогасно спасилачке јединице Бајина Башта оджали су едукацију деци основне школе у Пилици.


  • -

Скупштина општине Бајина Башта доделила је Захвалницу нашем ДВД-у

Category : Актуелно

Поводом Дана Општине Скупштина општине Бајина Башта доделила је Захвалницу нашем Добровољном ватрогасном друштву за допринос и помоћ у превазилажењу последица елементарних непогода на подручју наше општине.

dvd-bajinabasta-zahvalnica


  • -

Повећан број шумских пожара у априлу

Category : Актуелно

dbd-bajna-basta-2016-11У протеклом периоду Ватрогасно спасилачка јединица Бајина Башта је имала повећан број интервенција на којима је учествовала и Оперативна јединица Добровољног ватрогасног друштва Бајна Башта.

ДВД Бајна Башта апелује на грађане да не пале ватру на отвореном простору.