Donacija dva vatrogasna vozila sa komplet opremom našem DVD-u

Category : Aktuelno

Nakon vrlo uspešne realizacije donatorstva dva vatrogasna vozila sa kompletnom opremom Blythswood care prema Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Bajna Bašta i nakon kompletno sređenih utisaka u prilici smo da objavimo sledeće:

 

-Vozila i prateća oprema prevazišli su naša nadanja tako da smo tek sada potpuno svesni vrednosti poklona.

 

-Kolege iz škotske Geri,…bili su krajnji profesionalci u obučavanju naših vatrogasaca za rukovanje doniranom opremom. U vremenu 7-11. maja 2007. godine naši vatrogasci upotpunili su teorijsko i praktično znanje u velikoj meri što se moglo videti na javnoj pokaznoj vežbi u centru Bajne Bašte.

 

-Kolege su iz Škotske do Bajne Bašte putovali 4 dana i na Đurđevdan, dan naše slave u svečanom defileu stigli na ušće Rače gde je u prisustvu velikog broja bajnobaštana i gostiju sa strane izvršena svečana primopredaja vatrogasnih vozila. Istovremeno vatrogasci i ostali bajnobaštani izrazili su ogromnu zahvalnost donatoru i odvažnim kolegama iz Škotske tako što su nastavili druženje opštim slavljem uz pečenje vola na ražnju, točeno pivo i trubače.

 

-Poslednji dan boravka u Bajnoj Bašti, nakon pokazne vežbe, svi vatrogasci proveli su dan na brodiću u vožnji od Perućca do Višegrada i na oproštajnoj večeri u hotelu „Jezero“ razmenili poklone.

 

-Zasluge za realizaciju celog projekta pripadaju gospodinu Phil Shorthouse, Gery Bennett-u i njegovoj ekipi, a najviše gospodinu Ken Mantel-u i njegovoj supruzi Tiji koji su inicijatori ovog projekta.

 

-Vatrogasne medalje „Zlatni vatrogasni krst za posebne zasluge“ uručene su ispred Vatrogasnog saveza Srbije: Ken Mantel, Phil Shorthouse i Gary Bennett.

 

-U prihvatanju donacije Dobrovoljnom vatrogasnom društvu pomogli su Opština Bajina Bašta, JP Drinsko-limske hidroelektrane, JP Sportsko-turistički centar, JP Direkcija za izgradnju Bajine bašte i druga javna i privatna preduzeća.

 

-Vatrogasna vozila do sada dva puta su učestvovala na intervencijama: prvi put u tehničkoj intervenciji u saobraćaju, drugi put na odbrani domaćinstava od poplave. U oba slučaja nije bilo žrtava, mada je bilo povređenih i materijalne štete.

 

„Spasoje“ Maskota za sve vreme zajedničkog uvežbavanja poklon je od Fila Šorthausa koji je istu dobio od svoje majke kada je počeo vatrogasnu karijeru. Na žalost Filova majka Gladys je preminula dok je Fil bio na realizaciji donacije. „Spasoje“ danas krasi prostorije Vatrogasnog doma u Bajnoj Bašti

 

-NAJVEĆU ZAHVALNOST DUGUJEMO DONATORU BLYTHSWOOD CARE