• -

Донација два ватрогасна возила са комплет опремом нашем ДВД-у

Category : Актуелно

Након врло успешне реализације донаторства два ватрогасна возила са комплетном опремом Blythswood care према Добровољном ватрогасном друштву Бајна Башта и након комплетно сређених утисака у прилици смо да објавимо следеће:

 

-Возила и пратећа опрема превазишли су наша надања тако да смо тек сада потпуно свесни вредности поклона.

 

-Колеге из шкотске Гери,…били су крајњи професионалци у обучавању наших ватрогасаца за руковање донираном опремом. У времену 7-11. маја 2007. године наши ватрогасци употпунили су теоријско и практично знање у великој мери што се могло видети на јавној показној вежби у центру Бајне Баште.

 

-Колеге су из Шкотске до Бајне Баште путовали 4 дана и на Ђурђевдан, дан наше славе у свечаном дефилеу стигли на ушће Раче где је у присуству великог броја бајнобаштана и гостију са стране извршена свечана примопредаја ватрогасних возила. Истовремено ватрогасци и остали бајнобаштани изразили су огромну захвалност донатору и одважним колегама из Шкотске тако што су наставили дружење општим слављем уз печење вола на ражњу, точено пиво и трубаче.

 

-Последњи дан боравка у Бајној Башти, након показне вежбе, сви ватрогасци провели су дан на бродићу у вожњи од Перућца до Вишеграда и на опроштајној вечери у хотелу „Језеро“ разменили поклоне.

 

-Заслуге за реализацију целог пројекта припадају господину Phil Shorthouse, Gery Bennett-у и његовој екипи, а највише господину Ken Mantel-у и његовој супрузи Тији који су иницијатори овог пројекта.

 

-Ватрогасне медаље „Златни ватрогасни крст за посебне заслуге“ уручене су испред Ватрогасног савеза Србије: Ken Mantel, Phil Shorthouse i Gary Bennett.

 

-У прихватању донације Добровољном ватрогасном друштву помогли су Општина Бајина Башта, ЈП Дринско-лимске хидроелектране, ЈП Спортско-туристички центар, ЈП Дирекција за изградњу Бајине баште и друга јавна и приватна предузећа.

 

-Ватрогасна возила до сада два пута су учествовала на интервенцијама: први пут у техничкој интервенцији у саобраћају, други пут на одбрани домаћинстава од поплаве. У оба случаја није било жртава, мада је било повређених и материјалне штете.

 

„Спасоје“ Маскота за све време заједничког увежбавања поклон је од Фила Шортхауса који је исту добио од своје мајке када је почео ватрогасну каријеру. На жалост Филова мајка Gladys је преминула док је Фил био на реализацији донације. „Спасоје“ данас краси просторије Ватрогасног дома у Бајној Башти

 

-НАЈВЕЋУ ЗАХВАЛНОСТ ДУГУЈЕМО ДОНАТОРУ BLYTHSWOOD CARE