• -

Курс за звање Ватрогасац

Category : Актуелно

Дана 20. новембра 2011 године у сали ватрогасног дома, уручене су дипломе са стеченим звањем Ватрогасац, члановима ДВД Бајна Башта који су претхдног дана успешно положили испит пред Стручно техничком комисијом ОВС.
Припремање кандидата по Правилнику о стручном оспособљавању и стицању звања ВСС за звање Ватрогасац, почело је 01.октобра, а завршено 19. новембра полагањем испита. Курс је успешно завршило 28. кандидата, већином средњошколских ђака који су ове године са поднетим приступницама учлањени у ДВД. Такође са успехом похађали су Курс и радници Војне установе Тара. Сви кандидати показали су на испиту врло добро знање из свих области предвиђених за овај ниво обуке, са просечном оценом 3,88.
Овим је Добровољно ватрогасно друштво Бајна Башта, осим масовности, добило на квалитету подмлађеног чланства, јер је ово трећи по реду курс за звање Ватрогасац од 2006.године.
Истог дана уручена су звања Ватрогасац Прве класе за 14. ватрогасаца, чланова Оперативне ватрогасне јединице који су звање ватрогасца стекли у предходном периоду. У чин Ватрогасног подофицира преведено је 6. чланова, а у чин Ватрогасног официра преведени су 2. члана Оперативне ватрогасне јединице.
Дипломе су уручили: Председник Општинског ватрогасног савеза Бајина Башта, Виши ватрогасни официр Госто Стојановић -за звање Ватрогасац, Командир Оперативне ватрогасне јединице ДВД Бајна Башта, Ватрогасни официр Петар Ракић – за звање Ватрогасац Прве класе и Председник Окружног ватрогасног савеза златиборског округа, Виши ватрогасни официр Радосав Бошковић- за звања Ватрогасни подофицир и Ватрогасни официр.
Након обављеног церемонијала уручивања диплома, припремљен је заједнички коктел за све чланове ДВД.